Gerçek "bilim" nedir?

6 min read
Son zamanlarda, ani bir virüs nedeniyle, “Bilim” de büyük arama listelerine sık sık ziyaret etmeye başladı.
Ama düşündünüz mü, bilim nedir?Başka bir deyişle, bilimin nasıl yazılacağını ve nasıl yazılacağını biliyorum, ama bilimin ne olduğunu biliyor musunuz?
Bugün, bilimsel olarak bilim hakkında konuşalım.
1. “Bilimin” özel tanımı
En resmi bilimsel tanım hakkında konuşalım: Bilim, birçok deneysel ampirik yöntemle doğal fenomenlere ve sosyal fenomenlere bağlayan bir konudur.
Bu “resmi” nin bir açıklaması.
Aslında, resmi açıklama zaten çok genel bir disiplin olarak, bilim farklı türlerde farklı bilim tanımları geliştirmiştir.
Ünlü “Science” dergi dergisi
Bilimin en eski tanımı, bilim topluluğunda Daniel Gali’den geliyor.Kulağa biraz karmaşık geliyor, ama aslında gerçeklerin gerçeklerini özetledikten sonra teori.
Galileo’nun bakış açısı, aslında 17. yüzyılın bilimsel çöl dönemi için bu da büyük bir ilerleme.
Bununla birlikte, Galileo bile The Times ile sınırlı olacak ve bilim tanımının hala iki sorun var.İlk olarak, basit deneyler veya gözlem yoluyla elde edilen sonuçlar mutlaka doğru değildir ve bu da teori özetinde daha sonra hatalara neden olacaktır.Öte yandan, basitçe indüksiyona güvenmenin sonucu titiz değildir, bu da sonuç sapmasını veya hatasını da yapacaktır.
Galileo
En basit örnek için, evin sonucunun taş tarafından yapıldığını gözlemlerseniz ve daha sonra “tüm evler taş tarafından yapılır” teorisini özetlerseniz, bu şüphesiz yanlıştır.(Orta düzey Avrupa evleri çoğunlukla taş için kullanılır, ancak bu ahşap evlerin ve sazdan evlerin varlığını görmezden gelmez)
Bu da elde edilebilir: sınırlı gerçekler mutlaka doğru sonucu temsil etmez.
Konuştuktan sonra, dünyadaki ilk tanımlanan “bilim”, bilim adamı Thomas Kuhn tarafından önerilen yapısal bilim görüşü ile ilgilidir.
Thomas Kuhn’un bilim tanımı, tek bir teorinin bilimi temsil etmemesi ve bilimin çeşitli teorik bilgi ağlarından oluşan teorik bir yapıdır.Ancak aynı zamanda, bilgi ağındaki birçok teori “net” kapsamında olmalıdır.Ve aynı şeyin bilimsel kategoriye ait olup olmadığını belirlemek istiyorsanız, bu “net” olup olmadığına bağlıdır.
Aslında, bunu anlamak çok zor değildir. Teorilerle ilgili teori “Net olarak da kullanılabilir.Thomas Kuhn’un görüşüne göre, bilim farklı “ağlardan” oluşur.
Modern insanların bilimin farklı disiplinlerden ve bilgilerden oluştuğunu kabul etmesi daha kolaydır.
Ve üçüncü bilimsel teori aslında bilimsel bir kategoriyi özetlemek için daha fazla.
Bu bilimsel tanım “sahte -pseudo -pseudo -science görünümü” denir.
Son bilimsel tanım “Bayesian Bilim Kavramı” dır.
Bu bilimsel görüşün özü orada ve bilim ve zaman arasındaki ilişkiyi teyit ediyor.En basit kelimelerle, bir dizi bilimsel teorinin doğruluğu ve hataları mutlak değildir ve daha sonraki nesiller bu bilimsel teoriyi devirmek için güçlü kanıtlar ortaya çıkarabilir.
Bununla birlikte, bu bilimsel kavramlarda da büyük bir kusur var. Sonra sonuçlar çıkarın.
Konuştuktan sonra, mevcut bilimsel topluluğun dört ana görüşünden bahsediliyor ve ayrıca yukarıda belirtilen bilim adamları araştırmalarının büyük bilimsel alanlarından bahsetmeliyiz.
Bu iki alana ek olarak, şu anda “resmi bilim” adlı bir araştırma alanı vardır.Form bilimi aynı ürün değildir, ancak gerçek anlamı bilgisayar bilimi, olasılık ve fiziği içeren belirli bir araştırma yönüdür.
Form bilimi ve doğal beşeri bilimler arasındaki en büyük fark, yukarıdakilerle karşılaştırıldığında daha “dar” olmasıdır.
2. Bilimin insanlara anlamı nedir?
Herkes bilim geliştirmek için bağırdı, ancak gerçekten bilimin insan toplumu için özel önemi olduğunu söylüyor ve çok az insan onlara cevap veriyor gibi görünüyor.
Aslında, bilimin temel içeriği hala buna dahil olan mantıktır.
Bilim Çağı’nda, insan gelişim perspektifinden çeşitli sahte ve teoloji tanınır, ancak çok gülünç görünen bu teorilerdir.
İster Batı’da “Tanrı -Yapımlı İnsan” teorisi ya da eski Yunanistan’ın “dört mutfak teorisi” olsun, bugün son derece saçma görünen, hatta bilimle küçük bir ilişkisi bile insanlar için büyük bir öneme sahiptir.
Bir medeniyet gelişmek ister ve hayatta kalmak kesinlikle en temel konudur.Beş bin yıl önce, hava aniden ısındı, yağış gökyüzüne aniden düştü ve ayaklarının altındaki toprak aniden çöktü … Bu sorunlar o zaman insanları rahatsız ediyordu.
İster teoloji isterse sözde olsun, o zaman insan cevaplarının konusuydu ve bu sadece farklı sosyal aşamaların ihtiyaçları için oluşturuldu.
Modern zamanlarda, bilim gelecekteki gelişimin ana akımıdır.
Farklı zamanların farklı ihtiyaçları vardır ve belki de bu şeyler “bilimsel” değildir, ancak varlıkları o zamanlar kesinlikle desteklemiştir.
Güvenilmez olan bu sözde, bilim bize neyin doğru olduğunu söylemez, ancak bize nispeten eksiksiz bir yönde ilerleme yönünü söyler.Bilmeniz gereken bir şey, bu teorinin her zaman doğru olması, ancak kalkınma sürecindeki hataların sürekli olarak değiştirilmesidir.
Bilim, insanların hatalarını sürekli olarak değiştirdiği bir aşamadır.
Her durumda, mutlak bir gerçek ve doğru bilim yoktur ve bilim, tarafsızlığın mutlak veya kötü olmadığını temsil eder.
Bilime ek olarak, insanlar hala dünyayı anlamanın çeşitli yollarına sahiptir.
Rapor/Geribildirim

You May Also Like

More From Author