Çevre, ana beden olarak insan toplumu ile genel dünya

3 min read
1. Çevrenin tanımı
Çevre bilimi için çevre, “ana beden olarak insan toplumu ile genel dünyayı” ifade eder.Yani, insanların tanıdığı insan hayatta kalma ve sosyal gelişimin doğrudan veya dolaylı olarak etkilendiğini ifade eder.Güneş ışığı, hava, kara, toprak, toprak, su gövdesi, doğal ormanlar ve otlaklar, vahşi yaratıklar vb., Liman, otoyol, demiryolu, havaalanları, bahçeler vb. Gibi insanlar tarafından dönüştürülmemiş birçok faktör içerir. .Bu yüzden,Çevre Biliminde atıfta bulunulan ortam, insanın hayatta kalması için bir ortamdırÖz
Çevre genellikle bir organizmayı insan perspektifinden etkilemektedir.
Genel tartışma, coğrafi ortam;Çevresel küresel kimya araştırmasının ortamı esas olarak, atmosferik sistemler, su sistemleri, topraklar ve biyolojik sistemler ve yüzey kaya halkaları sistemleri, insan sağkalım aktiviteleri ile yakından ilişkili olan dört jeokimyasal sistemi ifade eden coğrafi çevreye atıfta bulunmaktadır.
Yerli çevre veya ilk ortam (doğanın ortamı):Dünya’nın kendi oluşum süreci ve müteakip uzun vadeli jeolojik tarihin oluşturduğu doğal çevreyi ve çeşitli jeolojik gücün etkisi altında oluşan temel bileşim elemanlarını ifade eder.Bu tür çevrenin malzeme bileşen özellikleri ve yapısal özellikleri doğal olarak oluşur.
Kirlilik ortamı aynı zamanda ikinci ortamdır (insan davasının çevresi):Orijinal bileşen özelliklerinin ve yapısal özelliklerinin şiddetli ve hatta kaliteyi değiştirmesine neden olan insan üretim faaliyetlerinin ve sosyal yaşamın doğal çevreye verdiği dönüşümü ifade eder ve orijinal doğal ortamla tamamen senkronize olmayan yeni bir ortam oluşturur.
2. Çevresel unsurlar
Çevresel unsurlar, bir bütün olarak insan ortamının bağımsız, farklı doğasını oluşturan temel faktörü ifade eder.İki türe ayrılabilir: doğal çevresel unsurlar ve yapay çevresel unsurlar.Burada bahsedilen çevresel unsurlar, su, atmosfer, toprak, kayalar, yaratıklar ve güneş ışığı dahil olmak üzere birincisini ifade eder.Çevresel unsurların özellikleri: 1) 3) genelliğin toplamı;
3. Çevresel kalite, çevresel kapasite ve çevresel etkiler
1) Çevresel kalite
Çevrenin bazı unsurlarının uygunluğunu veya genellikle belirli bir ortamda insan veya sosyo -ekonomik gelişimin gelişimini ifade eder.
Çevre kapasitesi
İnsan hayatta kalmasını ve zarar görmeden doğal çevreye atıfta bulunur, çevre maksimum kirlilik maddelerinin yükünü barındırabilir.
2) Çevresel etki
Çevre unsurlarının eylemi altında çevrenin olgusunu ve sonuçlarını ifade eder.
3) Çevresel özellikler
A) B) Düzensizlik;
Feragatname:
Baijia “Wind and Thunder Story” tarafından yayınlanan makale malzemenin kaynağını gösteriyor.Telif hakkı orijinal kaynağa aittir (telif hakkı doğrulanamaz veya kaynağın dergi makalelerinden toplandığı gerçeği).Yeniden baskı makalesi, sadece kamu refahı bilimi tanıtımı içindir. Orijinal yazarın çıkarlarını ihlal ederse veya orijinal yazarın yeniden basılmasını istemiyorsa, lütfen arka planda bir mesaj bırakın. Görüşler, teşekkür ederim!Bu sayı “orijinal” makale kelimesi ile işaretlenmiştir.
Akademik konular için lütfen tartışmak için bir mesaj bırakın!
Reprodüksiyon yerini yeniden yazdırmaya ve belirtmeye hoş geldiniz!
Rapor/Geribildirim

You May Also Like

More From Author